logo_hvid_alt

Kontakt

Odense

+45 28 23 72 12

ma@makesense.dk

Blangstedsgårdsvej 1
5220 Odense SØ

København

+45 70 70 74 12

os@makesense.dk

Dronningens Tværgade 7
1302 København K

Briefingskabeloner

Verdens bedste rekrutteringsvideo – og hvordan du kommer i gang

Rekrutteringsvideo er et stærkt værktøj til at adskille din arbejdsplads fra konkurrenterne – men det kræver en investering fra dig

Alle virksomhedsejere er interesseret i at have en sund forretning – det kræver gode medarbejdere, og når efterspørgslen efter dem er stor, så må man investere lidt i at finde de bedste.

Bare rolig, du behøver ikke nødvendigvis at investere mange penge, selv om det også nogle gange er nødvendigt. Man skal trods alt bruge penge, for at tjene penge, som mundheldet siger. Men når det kommer til rekrutteringsfilm, så er det ikke pengene, der er det vigtigste. Det er noget endnu mere værdifuldt: Tid og oprigtighed.

I dag går de attraktive kandidater nemlig mere op i kulturen og værdierne end bare løn og frynsegoder.

Især de unge går op i at kunne spejle sig i værdierne hos den virksomhed, der skal stå på deres CV. Derfor kræver det et fokus væk fra hårde værdier såsom løn og mere fokus på CSR-strategi, work-life-balance og kulturen på arbejdspladsen.

Den gode nyhed er, at jeres kandidater allerede er til stede online, hvor I gerne vil finde dem – derfor er det selvsagt en styrke at kunne dele en rekrutteringsvideo på Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn for at finde den næste medarbejder. Og når de selvsamme platforme ligefrem selv presser det gode indhold ind i kandidaternes feed, så er det “bare” din opgave at opfinde indholdet. Her kommer vi ind i billedet.

Men hvordan kan vi så tale om “verdens bedste rekrutteringsvideo”, når den skal vurderes efter så subjektive parametre? Det synes vi, at vi kan med nogle eksempler, som perfekt afspejler kulturen og værdierne på de arbejdspladser, som de repræsenterer.

Og vi håber selvfølgelig, at du er enig.

“Show it – don’t tell it” gælder særligt rekrutteringsvideo

“Hos os er det vigtigt, at alle medarbejdere udlever deres fulde potentiale”. Bare teksten får næsten hårene til at rejse sig, men endnu vigtigere: Hvad betyder det egentlig?

Vil du ikke meget hellere lade dine ansatte fortælle, at deres arbejde hos dig giver dem mulighed for at gå til håndbold med junior, eller at sommerfesten i virkomheden er et kæmpe tilløbsstykke for både ansatte og deres familier.

Vi har valgt at opdele rekrutteringsfilmene i følgende tre kategorier:

Employer branding-video

Onboarding video

Jobannonce med video

Vil du bare i gang? Make Sense kan assistere med både strategi og videoproduktion i Odense, København og resten af landet.

Employer Branding-video

Hvorfor ikke bruge de bedste ambassadører, som i overhovedet kan få? – jeres egne medarbejdere!

Employer branding i form af testimonial-videoer er meget effektive. Det er der tre grunde til:

1. troværdighed

For det første så skaber det troværdighed, at medarbejderen selv sætter ord på arbejdspladsen. En udtalelse fra en medarbejder, der udtrykker sin glæde ved at være en del af jeres virksomhed, fungerer meget bedre end at i selv siger det.

2. Genkendelse

Vi mennesker stoler på anbefalinger fra andre, der ligner os. Det betyder at hvis vi ser en video med medarbejdere, med samme uddannelse eller baggrund som os, så stoler vi på dem.

3. kollegaer

Endelig, så giver den type rekrutteringsvideo også mulighed for at sætte ansigt på de kollegaer, som kandidaten får. Det giver kandidaten en tryghed og en meget bedre idé om hvilken type mennesker de kan forvente at stifte bekendtskab med.

 

Onboarding video

Onboarding-videoer er et værktøj, der bruges af virksomheder til at hjælpe nye medarbejdere med at lære om:

  • virksomheden
  • deres position
  • præstationsforventninger

Onboarding-videoer kan enten være optaget on lokation med medarbejdere eller animerede. Indholdet vil variere afhængigt af virksomheden og stillingen, men de omfatter ofte:

  • et overblik over virksomheden, værdier og produkter,
  • en rundvisning i faciliteterne,
  • en introduktion til holdet,
  • en beskrivelse af jobbet eller rollen.

Herunder har vi et fantastisk eksempel på en virksomhed, som ville have nye ansatte til at føle sig som en del af en arbejdsplads med både plads til alvor og leg. Et sted, som både har historie, men som også har visioner for en mere divers fremtid med plads til forskelligheder – og hvor der er en styrke i det unikke.

Vi synes, at det er meget vellykket, men vurdér selv.

Jobannonce med video

Denne type video udnytter det simple fakta, at vi kan afkode billeder 60.000 gange hurtigere end tekst. Derudover peger undersøgelser fra Microsoft på, at det gennemsnitlige menneske har en opmærksomhedsspændvidde på 8,25 sekunder.

Hvordan påvirker dette din virksomheds rekrutteringsproces?

Det betyder, at du bliver nødt til at være kortfattet, præcis og virkelig illustrere din pointe på en måde, som fanger din potentielle kandidat. Fordi hvis de ikke kan afkode, hvad det handler om, eller det ikke fænger, så er de direkte videre til det næste.

Kort sagt kan jobannoncer som video drastisk forkorte vejen til de rigtige kandidater; dem der forstår virksomheden, køber ind i værdierne og vil være ambassadører i deres arbejde.

Dette er blot nogle eksempler på rekrutteringsvideo, og mulighederne er uendelige – heldigvis er vi kun en besked væk:

Verdens bedste rekrutteringsvideo – og hvordan du kommer i gang

Rekrutteringsvideo er et stærkt værktøj til at adskille din arbejdsplads fra konkurrenterne - men det kræver en investering fra dig Alle virksomhedsejere er interesseret i at have en sund forretning - det kræver gode medarbejdere, og når efterspørgslen efter dem er...

De 4 typer kampagnevideo du bør bruge i år

Sæt fart på din kampagne med velproduceret video, som understøtter dit budskab - her er fire bud på, hvordan du kan gøre I mere end ti år har vi hjulpet virksomheder og organisationer med det kreative og produktionelle output på deres kampagner. Derfor er vi ofte den...

Er video en del af din content marketing strategi?

Hvis du overvejer en content marketing strategi - uden at have video som en integreret del af den - så er du desværre ti år bagud Da Make Sense startede for over 10 år siden, var video forbeholdt vigtige pressemeddelelser eller produktlanceringer. Det var jo både dyrt...

Priser på videoproduktion – Hvorfor er det så svært?!

Vi kommer ikke udenom at tale om, hvad videoproduktion koster - og det er helt ok - fordi vi har prøvet at gøre det så gennemskueligt og simpelt som muligt De fleste produkter og services har en fast pris; en bilvask koster fra 70-200 kroner, en sodavand koster 20...