logo_hvid_alt

Kontakt

Odense

+45 28 23 72 12

ma@makesense.dk

Blangstedsgårdsvej 1
5220 Odense SØ

København

+45 70 70 74 12

os@makesense.dk

Dronningens Tværgade 7
1302 København K

Briefingskabeloner

De 4 typer kampagnevideo du bør bruge i år

Sæt fart på din kampagne med velproduceret video, som understøtter dit budskab – her er fire bud på, hvordan du kan gøre

I mere end ti år har vi hjulpet virksomheder og organisationer med det kreative og produktionelle output på deres kampagner. Derfor er vi ofte den oplagte sparringspartner, når kampagnens budskab og tone er bestemt, og der skal findes et format til kampagnefilmen.

For dit overblik vil vi lige introducere de fire forskellige typer af film, som ofte vil blive brugt i forbindelse med en kampagne:

  1. Klassisk kampagnefilm – hvor du laver en reklame for det budskab, som du vil dele og have fokus på
  2. Explainer-filmen – hvor du informerer seerne om et særligt budskab, som de kan bruge i deres hverdag
  3. Lanceringsfilm – hvor du introducerer et (nyt) budskab eller produkt, som seerne bør kende til
  4. Livestreamen – hvor du går live og introducerer det produkt eller budskab, som kampagnen skal handle om

Når vi bliver introduceret til dit budskab og din kampagne, så vil vi ofte spørge ind til, hvor kampagnen skal leve sit liv:

  • Sociale medier (Facebook, LinkedIn etc.)
  • Outdoor (Busser, bannere og lignende)
  • TV & Biograf
  • Andet

Allerede her kan vi kredse os lidt ind på, hvor lang tid vi har, hvor engageret vores seere allerede er i kampagnens budskab og hvem seerne eventuelt ville være. De forskellige typer kan nemlig ikke fungere alle steder, og har fordele og ulemper, som er værd at overveje.

En klassisk kampagnefilm –

Er som du formentlig kender den fra TV, biograf eller sociale medier. Det er ofte en lille fortælling, hvor kampagnens budskab gradvist bliver udfoldet. Det kan være med skuespillere eller med stakeholders, som gerne vil være med til at dele budskabet i kampagnen.

Fordelen ved denne type film er, at du fuldstændig selv kan styre din kampagne og kan planlægge alt forud for lanceringen. Den eneste ubekendte faktor er i virkeligheden, hvordan offentligheden vil reagere på dit budskab.

Denne type kampagnefilm vil ofte have en lidt højere production-value, da den skal kunne bryde igennem den øvrige støj på det valgte medie og skabe genklang hos seerne. Og heri ligger risikoen også for, at budskabet simpelthen drukner i larm fra øvrige brands og konkurrenter. 

Se vores kampagne for DBO

Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation ønskede gennem en gribende fortælling at formidle budskabet om, at børn også er ofre, når en familie bliver ramt af brystkræft.

Explainer filmen –

Giver ikke bare seere dit budskab, men også ny brugbar viden, som de (forhåbentlig) kobler med den kampagne, som du har søsat.

Nogle sammenligner – ikke ubegrundet – explainerfilmen med en infomercial, men forskellen i forhold til vores arbejde er ofte, at vi ikke direkte skal sælge noget. Fokus er derfor på at lave news-you-can-use, hvor kampagnen tit træder lidt i baggrunden til fordel for informationen.

Explainere kan tit bruges til mere uforpligtende informationsdeling, og gør sig derfor rigtig godt på eksempelvis sociale medier.

 

Se vores kampagne for Forbruger Europa

Forbruger Europa stod over for to store udfordringer: De skulle skabe brand awareness og at sætte ansigt på medarbejderne.

Lanceringsfilmen er et oplagt valg –

Hvis der er tale om en produktlancering – særligt hvis det ikke er et produkt, som er set før, eller som dækker et hidtil ukendt behov.

En ekstra fordel ved produktlanceringen – når vi taler journalistisk videoproduktion – er, at den samtidig kan bruges som videopressemeddelelse. Med enkelte tilpasninger kan den dermed sendes og bruges til medierne.

Se vores kampagne for Google

Da Google i efteråret 2018 lancerede dansk sprog i smartenheden blev Make Sense valgt til at producere launch-videoen.

Livestreamen som lancering –

Liveudsendelser giver nye spændende muligheder for at tiltrække opmærksomhed omkring ens kampagne. Vores erfaring er også, at en liveudsendelse – med det rette forarbejde – er i stand til at motivere langt flere til at deltage i udsendelsen end en film nødvendigvis er. Her spiller Fear of Missing Out (FOMO) formentlig også ind.

Som afsender kræver det selvfølgelig lidt mere is i maven og de rette medarbejdere for at interagere meningsfuldt med seere og modtagere af budskabet. Har du det på plads kan en livestream som lancering for kampagnen være særdeles effektiv.

Du kan med fordel alliere dig med større eller mindre kendisser indenfor din branche, så deres netværk også fungerer som løftestang for kampagnens start – og hvis budskabet er stærkt og meningsfuldt, er det let at få dem om bord.

Se vores livestream for Toyota Danmark

Toyota Danmark ville give deres fans en snigpremiere lidt ud over det sædvanlige med en lancering på Facebook.

Læs andre indlæg

Eller hør mere om videoproduktion i Odense og København.

Verdens bedste rekrutteringsvideo – og hvordan du kommer i gang

Rekrutteringsvideo er et stærkt værktøj til at adskille din arbejdsplads fra konkurrenterne - men det kræver en investering fra dig Alle virksomhedsejere er interesseret i at have en sund forretning - det kræver gode medarbejdere, og når efterspørgslen efter dem er...

Er video en del af din content marketing strategi?

Hvis du overvejer en content marketing strategi - uden at have video som en integreret del af den - så er du desværre ti år bagud Da Make Sense startede for over 10 år siden, var video forbeholdt vigtige pressemeddelelser eller produktlanceringer. Det var jo både dyrt...

Priser på videoproduktion – Hvorfor er det så svært?!

Vi kommer ikke udenom at tale om, hvad videoproduktion koster - og det er helt ok - fordi vi har prøvet at gøre det så gennemskueligt og simpelt som muligt De fleste produkter og services har en fast pris; en bilvask koster fra 70-200 kroner, en sodavand koster 20...

7 typer grafik vi bruger på en livestream

På liveproduktioner er grafikken med til at skabe den dynamik, som gør en udsendelse seværdig. Men hvad mener vi, når vi taler om stingere og crawlere? Det kan du lære i dette indlæg Som hovedregel skelner vi imellem to versioner af grafik: Den statiske og den...

Bliv klogere på hybrid events – 3 vigtige ting at vide om fremtidens eventformat

Måske er du lidt som os; vi vil gerne vide, hvad vi går ind til, inden vi kaster os ud i nye projekter. Det kræver ofte viden. Og der er ikke meget viden om hybrid eller virtuelle events i Danmark. Endnu. Men derfor skal du ikke arbejde i blinde - det skal vi nok...

Leverandørplanen: Få styr på det praktiske inden dit event

Kontakt de rigtige partnere på det rigtige tidspunkt og spar en masse frustration og planlægning til din virtuelle konference eller virtuelle event Har du mistet overblikket over planlægningen, og ved du ikke helt, hvor du skal begynde? Det kan vi godt forstå. Al...

Hvad er et hybridmøde eller hybrid event?

Det seneste år har virtuelle møder og events domineret dagsordenen – og med god grund. Men tiden er kommet til, at vi kombinerer det, vi har lært under lockdown, med de ting, som vi allerede ved om fysiske events og møder. Du ved det måske ikke endnu, men hybridmøder...

Hvad skal vi med hybridevents?

Det sidste 1,5 år har konferencer været virtuelle, ligesom møder og smalltalk har været erstattet af et Zoom-opkald. Nu er coronarestriktionerne også lempet, og vi kan mødes til fysiske konferencer igen….. Men er du villig til at smide de virtuelle deltagere ud af...

Hybrid events: Tre hyppige forglemmelser

Hybrid konferencer giver arrangører nogle af de samme udfordringer, som virtuelle events har givet det seneste år. Hvordan kommer du dem til livs? Det giver vi vores bud på her. Det er selvsagt svært at balancere mellem en fysisk og virtuel virkelighed til et hybrid...

Hybrid konference eller måske bare en stream?

Du står ved en korsvej; jeres event er planlagt, og i har besluttet, at der også skal være et virtuelt alternativ til at deltage fysisk. Det giver mening. Det seneste års tid har gjort det indlysende for mange event- og konferencevirksomheder, at det digitale event...