Sæt fart på din kampagne med velproduceret video, som understøtter dit budskab – her er fire bud på, hvordan du kan gøre
I mere end ti år har vi hjulpet virksomheder og organisationer med det kreative og produktionelle output på deres kampagner. Derfor er vi ofte den oplagte sparringspartner, når kampagnens budskab og tone er bestemt, og der skal findes et format til kampagnefilmen.
For dit overblik vil vi lige introducere de fire forskellige typer af film, som ofte vil blive brugt i forbindelse med en kampagne:
- Klassisk kampagnefilm – hvor du laver en reklame for det budskab, som du vil dele og have fokus på
- Explainer-filmen – hvor du informerer seerne om et særligt budskab, som de kan bruge i deres hverdag
- Lanceringsfilm – hvor du introducerer et (nyt) budskab eller produkt, som seerne bør kende til
- Livestreamen – hvor du går live og introducerer det produkt eller budskab, som kampagnen skal handle om
Når vi bliver introduceret til dit budskab og din kampagne, så vil vi ofte spørge ind til, hvor kampagnen skal leve sit liv:
- Sociale medier (Facebook, LinkedIn etc.)
- Outdoor (Busser, bannere og lignende)
- TV & Biograf
- Andet
Allerede her kan vi kredse os lidt ind på, hvor lang tid vi har, hvor engageret vores seere allerede er i kampagnens budskab og hvem seerne eventuelt ville være. De forskellige typer kan nemlig ikke fungere alle steder, og har fordele og ulemper, som er værd at overveje.
En klassisk kampagnefilm –
Er som du formentlig kender den fra TV, biograf eller sociale medier. Det er ofte en lille fortælling, hvor kampagnens budskab gradvist bliver udfoldet. Det kan være med skuespillere eller med stakeholders, som gerne vil være med til at dele budskabet i kampagnen.
Fordelen ved denne type film er, at du fuldstændig selv kan styre din kampagne og kan planlægge alt forud for lanceringen. Den eneste ubekendte faktor er i virkeligheden, hvordan offentligheden vil reagere på dit budskab.
Denne type kampagnefilm vil ofte have en lidt højere production-value, da den skal kunne bryde igennem den øvrige støj på det valgte medie og skabe genklang hos seerne. Og heri ligger risikoen også for, at budskabet simpelthen drukner i larm fra øvrige brands og konkurrenter.
Se vores kampagne for DBO
Patientforeningen Dansk Brystkræft Organisation ønskede gennem en gribende fortælling at formidle budskabet om, at børn også er ofre, når en familie bliver ramt af brystkræft.
Explainer filmen –
Giver ikke bare seere dit budskab, men også ny brugbar viden, som de (forhåbentlig) kobler med den kampagne, som du har søsat.
Nogle sammenligner – ikke ubegrundet – explainerfilmen med en infomercial, men forskellen i forhold til vores arbejde er ofte, at vi ikke direkte skal sælge noget. Fokus er derfor på at lave news-you-can-use, hvor kampagnen tit træder lidt i baggrunden til fordel for informationen.
Explainere kan tit bruges til mere uforpligtende informationsdeling, og gør sig derfor rigtig godt på eksempelvis sociale medier.
Se vores kampagne for Forbruger Europa
Forbruger Europa stod over for to store udfordringer: De skulle skabe brand awareness og at sætte ansigt på medarbejderne.
Lanceringsfilmen er et oplagt valg –
Hvis der er tale om en produktlancering – særligt hvis det ikke er et produkt, som er set før, eller som dækker et hidtil ukendt behov.
En ekstra fordel ved produktlanceringen – når vi taler journalistisk videoproduktion – er, at den samtidig kan bruges som videopressemeddelelse. Med enkelte tilpasninger kan den dermed sendes og bruges til medierne.
Se vores kampagne for Google
Da Google i efteråret 2018 lancerede dansk sprog i smartenheden blev Make Sense valgt til at producere launch-videoen.
Livestreamen som lancering –
Liveudsendelser giver nye spændende muligheder for at tiltrække opmærksomhed omkring ens kampagne. Vores erfaring er også, at en liveudsendelse – med det rette forarbejde – er i stand til at motivere langt flere til at deltage i udsendelsen end en film nødvendigvis er. Her spiller Fear of Missing Out (FOMO) formentlig også ind.
Som afsender kræver det selvfølgelig lidt mere is i maven og de rette medarbejdere for at interagere meningsfuldt med seere og modtagere af budskabet. Har du det på plads kan en livestream som lancering for kampagnen være særdeles effektiv.
Du kan med fordel alliere dig med større eller mindre kendisser indenfor din branche, så deres netværk også fungerer som løftestang for kampagnens start – og hvis budskabet er stærkt og meningsfuldt, er det let at få dem om bord.
Se vores livestream for Toyota Danmark
Toyota Danmark ville give deres fans en snigpremiere lidt ud over det sædvanlige med en lancering på Facebook.
Læs andre indlæg
Eller hør mere om videoproduktion i Odense og København.