logo_hvid_alt

Kontakt

Odense

+45 28 23 72 12

ma@makesense.dk

Blangstedsgårdsvej 1
5220 Odense SØ

København

+45 70 70 74 12

os@makesense.dk

Dronningens Tværgade 7
1302 København K

Briefingskabeloner

facebook linkedin

Manuskript og storyboard skabelon

Et godt manuskript er en forudsætning for at producere en god film. Her kan du se, hvordan Make Sense Film laver manuskripter og storyboards samt se vores skabelon

Enhver produktion hos Make Sense Film starter med et møde. Derefter kommer tiden til at skrive manuskriptet og lave storyboardet.

Her er vores omfattende erfaring som journalister og videoproducenter en fordel, da vi ofte kan få jeres ønsker og ideer til at passe i formlen på den gode visuelle historie.

Vores omfattende erfaring betyder, at du ved, hvad du kan forvente i dit manuskript eller storyboard – hver gang.

Du kan også læse lidt om intromødet før videoproduktion, hvis du sprang den del over.

 

Hvad er et manuskript?

Et manuskript er kort fortalt en optegnelse af replikker og beskrivelser af scener. Det kan være med varierende detaljegrad, da man til en konference eller i en VNR for eksempel aldrig helt kan være sikker på ydre omstændigheder. Det kan for eksempel være ændringer i vind og vejr, de medvirkende på filmen eller udtalelser undervejs.

Reklamefilm og studieproduktioner kan derimod godt planlægges detaljeret i manuskriptet, da man lettere kan styre de ydre omstændigheder for produktionen i videoen.

 

Hvad er et storyboard?

Et storyboard er en illustration af det billedmateriale, som en instruktør og/eller kameramand skal lave til filmen.

Hvor manuskriptet er for fortælling af billederne i ord, så er et storyboard en visuel repræsentation af, hvordan den færdige film skal se ud.

Det er ikke altid at vi i Make Sense vælger at lave et storyboard. Det har vi valgt, da mange af vores journalistiske produktioner kan blive hæmmet af “låste billeder”, og tit byder dig sig bedre billeder, når man kommer til en location. Storyboarded bliver derfor oftest anvendt til reklamefilm eller mere omfattende film, der for eksempel kræver droneskud.

 

Manuskript skabelon hos Make Sense

Når du modtager et manuskript fra Make Sense Film, så ligger der års erfaring og udvikling bag formen. Og i årenes løb har vi lært, at det ikke er de store forkromede planer eller den minutiøse planlægning, der giver den bedste film.

Ofte giver det mere mening at beskrive historien i store træk, og så lade de dygtige kameramænd, videojournalister eller producere styre slagets gang on location.

Vores manuskript skabelon er opbygget som en tabel, hvor du som kunde eller partner kan se: Billedside, lydside og noter. Her indarbejder vi dine ønsker eller ideer, hvis du f.eks. har et billede, som skal med – det kan være et logo eller en jingle, som er påkrævet i filmen.

Speak eller reallyd på film

I mange manuskripter fra Make Sense Film veksles der mellem reallyd, dvs. lydoptagelser fra kameraet via mikrofon eller microport, og speak, som forklarer konteksten for billederne. Vi har netop mulighed for at lave professionel speak, da vi både har et fuldt udstyret lydstudie samt erfarne speakere i Make Sense Film.

Det giver os rigtig gode muligheder for at lege med både billede og lyd på reklamefilm, imagefilm, videopressemeddelelser eller konferencefilm.

Læs videre om: Videoproduktion ▶️

Se resten af processens 5 simple trin

Intromøde

Hvad har I brug for? Vi mødes uformelt over en kop kaffe.

Manusudkast

Vi leverer et udkast til manuskript baseret på Jeres ønsker og ideer.

Produktion

Når manus er godkendt, sendes holdet på opgaven.

Redigering

I klippeprocessen bliver filmen finpudset med grades og lydmix.

Færdig film

Vi leverer en færdig film og eventuelle undertekster.

Dyk ned i vores projekter

Cases

Launchfilm – Jabra Elite 75t

Launchfilm – Jabra Elite 75t

Opgave Jabra skulle bruge en visuelt lækker fremvisning og præsentation af deres nye Elite 75t earbuds. Vores opgave bestod i at formidle de nye funktioner visuelt, og vise de elegante høretelefoner frem, på en stilren og lækker måde. Løsning De tætte nærbilleder...

læs mere
Livestream – Toyota Yaris Cross

Livestream – Toyota Yaris Cross

Opgave Toyota Danmark ville give deres fans en snigpremiere lidt ud over det sædvanlige med en lancering på Facebook. Ambitionen var en ægte danmarkspremiere af international kaliber, og så var Make Sense den eneste rigtige partner at samarbejde med. Løsning Med et...

læs mere
HYBRIDEVENT – FOLKEMØDET 2021

HYBRIDEVENT – FOLKEMØDET 2021

Opgave I ti år har Folkemødet været afholdt på Bornholm. Festivalen i 2020 måtte aflyses på grund af udbruddet af Covid-19, men i 2021 skulle det være anderledes. Et nyt hybrid-format skulle sikre, at hele Danmark kunne deltage. Det blev den største opgave for Make...

læs mere