logo_hvid_alt

Kontakt

Odense

+45 28 23 72 12

ma@makesense.dk

Blangstedsgårdsvej 1
5220 Odense SØ

København

+45 70 70 74 12

os@makesense.dk

Dronningens Tværgade 7
1302 København K

Briefingskabeloner

Hvad er en streaming platform?

Det seneste år er behovet for professionel streaming eksploderet. Men at finde den rigtige streaming platform, der passer til ens behov, er for mange stadig en jungle.

Professionel livestreaming er meget mere end bare levende lyd og billede.

Livestreaming platforme er gået fra at være fleksible video platforme til at være fulde virtuelle produktionsplatforme, hvor du kan sende dit indhold – live eller optaget – til hele verden i realtid og overvåge antallet af seere, interaktion, chat-, Q&A-, polls funktioner og meget, meget mere.

Når du arbejder med streaming lærer du hurtigt, at der ikke er nogen platform, der kan alt. De er alle gode til forskellige formål. Det er styrken ved at have det alsidige marked af live video streaming tjenester, som vi har lige nu.
Men det kan være svært at overskue, hvis du ikke arbejder med streaming til hverdag.

Hvad er en livestream platform?

Live streaming platforme er videoplatform eller videoservices, der giver brugerne mulighed for at sende videoindhold til deres publikum – live.

De fleste virksomheder bruger allerede online videoplatforme eller sociale medier til at dele videoer med henblik på leadgenerering, PR, reklame og meget mere. Mange af de platforme er blevet udviklet i det seneste år, så der er snesevis af kombinationer.

Du skal være bevidst om, at når det gælder streaming platforme, så er der ikke én der passer til alle. Det betyder, at funktioner, der er værdifulde for dig, muligvis ikke er værdifulde for en anden virksomhed og omvendt.

I vores arbejde plejer vi at skelne mellem platforme, som er såkaldte “konference”-platforme eller målrettede videoplatforme.

Konference platforme prioriterer ofte, at der kommer et signal ud og vil komprimere signalet (dvs. gøre kvaliteten dårligere) hvis eksempelvis forbindelsen svinger. De er heller ikke så kritiske omkring at billedet forsvinder et par sekunder.

Disse platforme er ofte udviklet mere til videomøder eller dialog.

Derimod vil videoplatforme ofte prioritere det “gode” signal, og vil i mindre grad komprimere det.
Med den rette encoder software eller hardware kan man i nogen grad selv kontrollere hvor meget båndbredde man sender og modtager, og dermed undgå udfald eller (over)komprimering.

Hvad er en konferenceplatform?

Mange forveksler – forståeligt nok – konferenceplatforme med streaming platforme.
Din hjemmeside kan eksempelvis sagtens være platformen for din konference. Der er her, at du ligger programmet, login og eventuelt også her, at du embedder dit livestream-signal, så folk kan følge konferencen via din hjemmeside.

Er du ambitiøs omkring din konference eller møde, så kan dedikerede mødeplatforme som Virtual Hive også give dine deltagere en helt ny virtuel oplevelse af selve konferenceformatet.

Men forskellen på livestreaming platform og en konferenceplatform er, at konferenceplatformen får et signal fra livestreamingplatformen. Møde- eller konferenceplatformen tilbyder til gengæld et flot og indbydende virtuelt rum, hvor deltagere kan følge oplæg og debatter.

Hvad bør du vurdere en platform på?

Langt hen af vejen, så er det afhængig af dit behov til det konkrete event. Samme virksomhed kan eksempelvis både have behov for Vimeo, Microsoft Teams og Facebook til vidt forskellige events.

Vi har valgt ti forskellige parametre at vurdere de forskellige streaming platforme på. Dette er de muligheder eller begrænsninger, som ofte vil påvirke vores valg af platform i samarbejde med kunden.

De ti parametre, du bør overveje i en streamingplatform

  1. Værktøjer til videoredigering og indlejring
  2. Avanceret live video-analytics
  3. Kan tilgåes mobilt og via desktop
  4. Kan bruge RTMP-indlejring
  5. Mulighed for chatfunktion
  6. Eget ejerskab over indhold og platform
  7. Antal seere og længde på livestreams
  8. Kræver ikke login/registrering fra seere
  9. Opløsning
  10. Pris